Webshop van de ringleidingspecialist

Een conventionele ringleiding werkt door middel van een modulerend magnetisch veld.
Soms is zo'n magnetisch veld niet gewenst of zijn de omstandigheden zo slecht dat het niet goed kan werken:

 • Te veel metalen materialen in de ruimte, waardoor een goed signaal niet opgebouwd kan worden
 • Fysieke bepekringen van de ruimte waardoor het leggen van een lus niet mogelijk is
 • Magnetische storingen welke te veel invloed uitoefenen op aanwezige apparatuur
 • Te grote, of onregelmatige oppervlakte
 • Afluistergevoeligheid
 • Overlast naar andere ruimtes

Professionele toepassingen

Wij zijn al vele jaren Sennheiser pro dealer, en daar zijn we trots op.

Sennheiser heeft een zeer uitgebreid programma met professionele oplossingen in RF, infra rood, en sinds kort ook Wifi. Het aanbod is te uitgebreid om op een paar pagina's op te sommen, het is altijd maatwerk per locatie.

Wij zijn er in gespecialiseerd om in de meest uitdagende toepassingen, en vaak ook uitdagende budgetten, altijd met een passende oplossing te komen voor uw zaal.

Wilt u meer informatie over professionele oplossingen neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Alternatieven

Om er voor te zorgen dat slechthorenden het aangebodene toch goed kunnen horen zijn er alternatieven: Infrarood systemen, FM systemen en sinds kort ook via een gesloten Wifi systeem wat men via de smartphone of tablet kan beluisteren.
De eerste twee systemen kunnen zowel voor professioneel als voor thuisgebruik gebruikt worden, het Wifi systeem is kostbaarder en derhalve meer bedoeld voor professionele inzet.

Infrarood

Infrarood werkt met (onzichtbaar) licht waardoor het signaal niet door muren kan. Dit heeft als voordeel dat de in de naastgelegen ruimte er geen waarneembaar signaal is. Wanneer er meerdere ruimtes naast elkaar in gebruik zijn met verschillende geluidsbronnen zoals in een theater of in een bioscoop, of op naast elkaar gelegen kamers in een verzorgingstehuis.

Het nadeel van infrarood is dat de ontvanger altijd in het zicht moet zijn van de zender, er is daarom een beperking in de bewegingsvrijheid.

FM systemen

FM werkt op radio signalen. Deze kunnen door muren en zijn niet afhankelijk van zichtlijnen.
Dit heeft als voordeel dat men in het hele huis of in de hele kerk/zaal het zelfde signaal heeft.
Zonder last te hebben van fysieke obstakels als muren en pilaren.

Beide systemen zijn geschikt voor een persoonlijke toepassing of in een theater zaal. Het principe bij professionele systemen blijft het zelfde, alleen hebben de zenders of stralers meer vermogen.

Wifi systemen

Nieuw is het Sennheiser Mobile Connect Wifi systeem.
Hiermee kan een grote groep gebruikers gelijktijdig inloggen met een smartphone of tablet om maar liefst tegelijkertijd uit 4 verschillende audio streams te kunnen kiezen. Het systeem vergt maar weinig installatie, en een ieder met een smartphone of andere wifi ontvanger kan er gebruik van maken.
Er kunnen enorme oppervlaktes mee voorzien worden, het is eenvoudig uit te breiden met meerdere Wifi steunzenders, en de mogelijkheden zijn haast onbeperkt, zoals meertalig streamen.

Het Mobile Connect systeem lijkt in de aanschaf duurder dan infra rood of RF, maar bij grotere aantallen gebruikers komt het break even point snel in zicht omdat er geen losse ontvangers meer nodig zijn. Hierdoor vervalt de aanschaf, handling en onderhoud van de ontvangers.
En is het tevens minder stigmatiserend voor de gebruikers.

Persoonlijke systemen voor thuis en op het werk

Deze Sennheiser systemen zijn geschikt voor thuis, of kleine professionele toepassingen.
U kunt ze op uw geluidsinstallatie of televisie aansluiten.
Elke ontvanger heeft een volume regelaar zodat u zelf het volume kunt instellen.

Alle sets worden compleet geleverd inclusief oplaadbare accu, aansluitsnoeren, diverse verloopsnoeren, en een gebruiksaanwijzing in het Nederlands en andere talen.

Beide sets hebben twee uitvoeringen; met een hoofdtelefoon, of een met een ringleidingslus.

Tip: Als u de uitvoering met ringleidingslus neemt, heeft u ook altijd de mogelijkheid om hier een hoofdtelefoon op aan te sluiten.

Productcategorieën in de webshop


Onze ringeleidingsversterkers zijn zeer betrouwbare versterkers.
Ze zijn degelijk opgebouwd, hebben alle wensbare afregelmogelijkheden en aansluitingen.

Wanneer u bij ons een ringleidingversterker aanschaft kunt u een Adastra ringleiding-reciever met een interessante korting verkrijgen.
Met dit handige apparaat kunt u via de meegeleverde hoofdtelefoon beluisteren wat er op de ringleiding hoorbaar is.
Het is daarmee een uitstekend controle apparaat om voor geluids-verantwoordelijke om de ringleiding te controleren op een goede werking.
Wij adviseren van harte dat u bij een ringleiding installatie dit apparaat heeft, zodat u altijd kunt controleren of de installatie goed werkt.

Standaard op élke Adastra versterker:

 • Ingangen voor XLR, Jack en RCA (tulp) op elk kanaal
 • Regelbare ingangen voor microfoon en line signaal
 • Microfoon kanalen uitgerust met phantom voeding
 • Instelbare Vox Priority op het eerste kanaal
 • Verzonken of afgeschermde bediening zodat anderen niet per ongeluk de instellingen wijzigen
 • Vu meter op de uitgangssterkte van de ringleiding lus
 • Toonregeling
 • Regelbare metal loss (behalve op de LA-40)
 • Regelbare lus sterkte
 • Limiter/compressor
 • Calamiteiten alarm/ontruiming alarm mogelijkheid
 • Lus aansluitwaarde vanaf 0,5 tot 2,0 ohm

Occasions

Als u budget wat beperkter is, hebben we ook altijd een ruime keus occasions met 50 tot 75% korting op de winkelprijs.
Diverse merken en vermogens op voorraad.
Allemaal nagekeken, schoongemaakt, getest en met 6 maanden omruilgarantie.


Al onze aansluitkabels zijn van professionele en betrouwbare kwaliteit.
Ze hebben een betere afscherming tegen storing van buiten af dan een standaard kabel welke u in de normale winkels kunt kopen en er worden betere materialen gebruikt.

Onderstaande voorbeelden zijn de meest courante voorbeelden.
Zoekt u een kabel welke er niet in deze lijst staat; We hebben meer dan 100 verschillende kabels en verloopjes in voorraad.
We fabriceren ook maatwerk kabels in eigen werkplaats. Elke gewenste lengte en elke aansluitplug is mogelijk.

Als u het niet zeker weet welke de juiste kabel voor u is, of u wilt meer informatie hebben, bel of mail ons; we zijn u graag van advies!


bekijk producten in deze categorie

Er is voor elke toepassing een geschikte microfoon:

Alle microfoons staan hieronder apart beschreven.
Uiteraard zijn er nog veel meer soorten microfoons, maar met de onderstaande uitleg heeft u een goede basis om een keuze te maken. Wanneer u niet zeker weet welke de juiste microfoon voor u is, of u wilt meer informatie hebben, bel of mail ons; we zijn u graag van advies! We hebben meer dan 100 verschillende microfoons voor het grootste gedeelte uit voorraad leverbaar.

De dynamische handmicrofoon

Een dynamische handmicrofoon gebruikt u als hij steeds in de hand genomen moet worden. Deze microfoons dienen dicht bij de mond gehouden te worden, en hebben minder last van feedback* als u er mee rondloopt. Deze microfoons worden vaak gebruikt bij interview of zang. De betere dynamische microfoons zijn ook minder gevoelig voor storend hand contact.

De condensator microfoon

Een condensator microfoon is een stuk gevoeliger en dient op een statief of in een houder te staan. Voordeel is dat de klank zuiverder is, en van een wat grotere afstand in gesproken kan worden. Deze microfoon wordt vaak gebruikt op een tafel.

De boundary microfoon

Een boundary microfoon (ook wel genoemd grensvlak microfoon) doet uitstekend dienst op een tafel tijdens vergaderingen.
Deze microfoon neemt het geluid rondom op van iedereen die aan de tafel zit. Door zijn grote gevoeligheid is de boundary microfoon uitstekend geschikt voor geluidopnames en ringleidingen, maar wat minder geschikt om te versterken met luidsprekers.

Hoofd microfoon

De hoofd-gedragen microfoon is de beste oplossing als men de handen vrij wil hebben voor presentaties en andere handelingen. De microfoon zit op het hoofd altijd bij de mond en volgt daardoor alle bewegingen van het hoofd. Het grote voordeel is dat het geluid dan altijd gelijk blijft en de spreker niet plaats gebonden is aan een microfoon op een standaard.

Draadloze handmicrofoon

Met de draadloze handmicrofoon heeft u een conventionele microfoon in de hand waar een zender is ingebouwd.
Deze microfoons zijn het handigste voor interview situaties, maar ook voor zangers en zangeressen. Tevens zijn deze microfoons fijn als u even snel een microfoon nodig heeft. U hoeft geen draad uit te rollen, aanzetten en zonder verdere handelingen direct klaar voor gebruik. De microfoon dient echter wel altijd dicht de mond gehouden te worden. Daarom heeft u hem meestal in de hand.

De Beltpackset

Met een beltpackset heeft u een klein kastje aan de broekriem. Dit is de zender.
Op deze zender kunt u van alles aansluiten.
Het meest gangbaar zijn de revers microfoon, en de headset microfoon.
Maar u kunt er ook allerlei andere geluidsapparaten draadloos mee maken zoals een laptop, gitaar, keyboard of zelfs een Cd speler.

Een beltpackset doe de beste dienst als een spreker de handen vrij moet hebben en grote bewegingsvrijheid gewenst is zoals bij presentaties of voordrachten.
Deze toegepaste microfoons zijn gevoeliger en daarom niet geschikt om in de hand te houden.
Vaak word er een headset microfoon gebruikt, welke altijd bij de mond volgt, waardoor de spreker 100% bewegingsvrijheid heeft. Soms is een headset niet mogelijk vanwege haardracht, of dat men het niet wil. Dan is een revers microfoon (mits goed gebruikt) een uitstekend alternatief.

Statieven

Voor elke toepassing is er een statief oplossing. We hebben tientallen verschillende statieven uit voorraad leverbaar.
Enkele modellen vind u door hier te klikken. Staat er voor u geen handig model bij, bel of mail ons dan. We hebben voor elk plaatsingsprobleem een goede oplossing.

*Feedback = het rondzingen, of het zogenaamde piepen/fluiten, van een microfoon als hij te hard staat.


Adastra ringleiding ontvanger

Met de ringleiding ontvanger kunt u beluisteren wat er op de ringleiding hoorbaar is.

Daarom is het een handig hulpmiddel voor de geluids-verantwoordelijke om de ringleiding te controleren op de goede werking en het juiste volume. De ontvanger is zo ontworpen dat men, met de volume knop op een kwart, precies hoort wat men met een hoorapparaat in de ringleiding stand hoort.

De ringleiding ontvanger gaat automatisch aan als men de plug van de hoofdtelefoon in de aansluiting steekt. Met de volume regelaar kan men het volume aanpassen naar eigen wens.

Door zijn enorme volume reserve kan de ontvanger ook een handig hoor-hulpmiddel zijn als men geen hoorapparaten heeft om toch wat extra ondersteuning te bieden.

U kunt er elke gewenste hoofdtelefoon op aansluiten.

De ringleidingontvanger wordt compleet gebruikslaar geleverd met oortjes en 9 volts batterij.

Wij vinden dat de Adastra ringleiding-ontvanger eigenlijk bij geen enkele ringleiding-installatie mag ontbreken.

Daarom krijgt u maar liefst 25% korting op deze ontvanger wanneer u bij ons een nieuwe ringleidingversterker of een occasion aanschaft.

Prijs: € 85,00 incl. 21% BTW € 70,25 excl. 21% BTWbekijk producten in deze categorie

De Adastra ringleiding ontvanger 

Met onze ringleiding ontvanger kunt u beluisteren wat er op de ringleiding hoorbaar is.

Daarom is het een handig hulpmiddel voor de geluids-verantwoordelijke om de ringleiding te controleren op de goede werking en het juiste volume.

De ringleiding ontvanger gaat automatisch aan als men de plug van de hoofdtelefoon in de aansluiting steekt.

Met de volume regelaar kan men het volume aanpassen naar eigen wens.

Door zijn grote volume reserve kan de ontvanger ook een handig hoor-hulpmiddel zijn als men geen hoorapparaten heeft om toch wat extra ondersteuning te bieden op plaatsen waar een ringleiding werkzaam is.

U kunt er elke gewenste hoofdtelefoon op aansluiten.

De ringleidingontvanger wordt compleet gebruikslaar geleverd met oortjes en 9 volts batterij.

Wij vinden dat de Adastra ringleiding-ontvanger eigenlijk bij geen enkele ringleiding-installatie mag ontbreken.

Daarom krijgt u maar liefst 25% korting op deze ontvanger wanneer u bij ons een nieuwe of een occasion ringleidingversterker aanschaft.

Prijs voor de ontvanger compleet: € 85,00 incl. 21% BTW

€ 70,25 excl. 21% BTW

Tijdelijk enkele oudere modellen met 50% korting (gewoon nieuw in doos) € 40,- incl. 21% BTW

Deze worden compleet met oortjes en batterij geleverd.

Eventueel voor een meerprijs van € 7,50 met een Sennheiser hoofdtelefoon.

De Ringleidingspecialist,

alles voor uw ringleidingen: advies, huur en verkoop.Om een ringleidinglus te kunnen maken is een veilige kabel van goede koper kwaliteit beslist noodzakelijk.
Goedkope kabels zit vaak een mindere kwaliteit koper in, en dat geeft minder rendement en slechtere resultaten in uw ringleiding.

In het algemeen dient de lus rond de plaats te liggen waar de gebruikers komen te staan of zitten.
Indien u geen ronde kabel kunt wegwerken vanwege de dikte, hebben we ook een speciaal plat foliekabel welke onder tapijt weg gewerkt kan worden.

Hoe en waar een goed werkende lus moet liggen voor het beste resultaat te verkrijgen is technische kennis nodig.

Voor het aanleggen van een goedwerkende lus kunnen we de volgende leidraden aan u mee geven:

 • Maak de lus nooit breder dan 6 tot 8 meter, moet het breder dan 8 meter, maak dan meerdere lussen naast elkaar. Grotere breedtes kan soms wel, maar dan adviseren we u altijd een proefopstelling te maken om teleurstelling te voorkomen.
 • De grootte van uw ringleiding vlak wordt begrenst door het maximale vermogen van de gekozen versterker
 • Bij de keuze van vermogen van de versterker en plaats waar de lus(sen) komen te liggen moet rekening gehouden worden met invloeden van metalen delen, zoals systeemplafonds, metalen bewapening en constructie delen, metalen lucht en warmte kanalen, CV radiatoren. Deze kunnen van grote invloed zijn op de werking van uw ringleiding.
 • Het is altijd handig om kabel met twee aders te gebruiken zodat u kunt kiezen uit drie mogelijkheden: enkele winding, parallel winding en serie winding.
 • De juiste weerstand van uw lus moet in combinatie met de toegepaste versterker gekozen worden en de omstandigheden. (metalen delen)
 • Er gaan grote stromen door de lus, dus werk alles veilig af en kies de draaddikte passend bij het vermogen van de versterker. Te dun is dus gevaarlijk, maar te dik kan te weinig weerstand geven en tot slechte resultaten leiden.

Wanneer u niet genoeg heeft aan de aansluitingen op de versterker, of meer inregel mogelijkheden nodig heeft, kan een mengpaneel een uitstekende aanvulling zijn op uw apparatuur.
De mengpanelen die wij verkopen kunt u elk gewenst apparaat op aansluiten:

 • Gewone microfoons
 • Condensator microfoons
 • Draadloze microfoons
 • Cd spelers
 • DVD spelers
 • Cassette recorders
 • MD spelers
 • Allerhande opname apparaten
 • Kerkzenders
 • Computers en laptops
 • iPod of andere Mp3 spelers
 • Televisie enz.

Belangrijk is te inventariseren hoeveel en welke apparaten u wenst aan te sluiten zodat u precies weet hoeveel en wat voor kanalen u tot u beschikking dient te hebben. Onderstaande mengpanelen zijn de meest courante uit ons programma. Onze complete collectie is veel groter.

Onderstaande mengpanelen zijn analoge uitvoeringen. Uiteraard leveren we ook digitale en zelfs vol automatische mengpanelen in alle soorten en maten.

Als u het niet zeker weet welke het juiste mengpaneel voor u is, of u wilt meer informatie hebben, bel of mail ons; we zijn u graag van advies!


Voor microfoons

We hebben een uitgebreid programma met degelijke statieven.
Of uw microfoon nu op een lessenaar, een tafel of op de grond moet staan, er is altijd wel een perfect statief te vinden.
Mocht u toch nog iets zoeken wat we niet in de webshop hebben staan, bel of mail ons gerust.

Als u het niet zeker weet welke het juiste statief voor u is, of u wilt meer informatie hebben, bel of mail ons gerust; we zijn u graag van advies!